SELANİK'TE Kİ GARGARALILAR!


Selanikte ki Gargaralılar 1475 te Gargaradan ayrılarak Buraya yerleştiler. Yaklaşık 400 yl sonra Türkiyeye getirilerek Antalya da iskan edildller.

Güneyyurt Kitabı için tüm Dünyadan bilgi ve belgeler akmaya devam ediyor. Yunanistanın Selanik kentinin Gargara köyünün sakinleri iken 1925 te Mübadele ile Antalyaya gelen antik Güneyyurtluların Gargarayı arama ve bulma hikayesi yakında sitemizde yayınlanacaktır.
Bu RESİMDE Antalya Ermenekliler dereneği başkanı sayın Osman Soydal Selanikte ki Gargara Köyünden Antalyaya gelen ve 500 yıl önce Gargaradan ayrılan ailelerin torunlarından Emin Necdet beyi Sitemiz sahibi Mükremin Kızılca ile buluştururken görüyorsunuz. 

 Bu kitapta Güneyyurtlu şehitlerimiz de yer almaktadır bildiğiniz tanıdığınız şehitlerimizi mutlaka  sitemize ulaştırmanızı rica ederiz. 05357386854
      Ayrıca elinde eski resim olan kardeşlerimiz, kasabamızla alakalı tarihi bilgi ve belge olan hemşerilerimiz bizi ararlarsa mutlaka gelir görüşürüz ve değerlendiririrz.
  Beldemizi her yönüyle tanıtan eserde sizinde bir makale ve bilgi katkınız olsun isterseniz sitemize gönderin. Göndermek için "iletişim mesajı" ve haber gönder" düğmelerini kullanabilirsiniz. Genede sorun çıkarsa  05357386854 nolu telefonu arayarak çözüme ulaşabilirsiniz.
   Karaman ilinin en büyük beldesi hüviyetiyle gelişimine son hızla devam eden Güneyyurt'un her yönüyle ele alındığı ve tanıtıldığı bir eser yazıldı.
           400 Sayfalık eserde beldemiz 4 ana başlıkta ele alımıştır; 
-1-TARİHTE GÜNEYYURT
-2-BUGÜN GÜNEYYURT
3-GELECEKTE GÜNEYYURT
-4-GÜNEYYURT VE ÇEVRESİNE YAZILMIŞ ŞİİRLER
         Güneyyurtlu bir araştırmacının yıllardır yaptığı çalışma basım aşamasına geldi. KENDİSİYLE GÖRÜŞTÜĞÜMÜZ YAZARIMIZ, KİTABIN BASIMININ İNŞALLAH GÜNEYYURT BULGURCA ŞENLİĞİNE  YETİŞECEĞİNİ BELİRTEREK İKİ HUSUSU SİTEMİZE ANLATTI;
          1-Güneyyurt hakkında elinde bilgi ve belge olan ve bunun basılı bir eserde yayınlanmasını isteyen değerli hemşerilerimizin bu bilgi ve belgeleri stemize ulaştırmalarını önemle arzederiz. Bu bilgilerin halde ve istikbaldeki kardeşlerimizin kültürel zenginliklerinde yer alması çok önemlidir. Özellikle yakın ve uzak tarih, kasabamızın yetiştirdiği büyüklerimiz, 1950 den önceki muhtarlarımız, beldemizin kimliğini yansıtan her türlü istatistiki malumatın paylaşımını rica ediyoruz.
            Ayrıca Şiir ve makale gibi Güneyyurt konulu eserlerinizi bize 2012 mart ayı sonuna kadar ulaştırmanızı çok istiyoruz, siz ulaşamazsanız biz size ulaşırız yeter ki bizi en azından telefonla arayın.
          2-Güneyyurtla alakalı bu kitaba reklam yoluyla katkıda bulunmak isteyenler içinde sayfalarımız hazırdır. Tam ve yarım sayfa reklamlar çok uygun fiyata alınacaktır, yukarıda alınacak tarihe kadar taleplerin alınması gerekmektedir, isteyen esnaf ve tüccarımızın aşağıda vereceğimiz adres v telefona bildirmeleri önemle arzolunur.
  güneyyurthaber@hotmail.com   05357386854

Paylaş

İLGİLİ HABERLER

İleri
« Önceki
Önceki
Sonraki »