ETIYOPYA’YA İHH’DAN ACIL YARDIM


İHH İnsani Yardım Vakfı, bölgesel kuraklık sorunu ve gıda krizinin yaşandığı Etiyopya’da acil gıda dağıtımlarına başladı.

Kuraklıktan en fazla etkilenen bölgelerinin başında gelen Etiyopya’nın Afar bölgesi ve Somali genelinde 10 milyondan fazla insanı etkileyen kuraklık nedeniyle İHH bölgeye acil yardım ulaştırdı.

Bu kapsamda Etiyopya’nın Somali bölgesinin başkenti Jigjiga’ya bağlı Awroble Köyü’nde  ilk etap çalışmaları kapsamında 400 aileye gıda yardımları yapılarak ailelerin bir aylık gıda ihtiyacı karşılandı. İçinde 5 litre yağ, 25 kg. un ve 25 kg. pirinçten oluşan gıda paketleri İHH ekibi ve İHH’nın yerel partner kurumu OWDA tarafından  ailelere ulaştırıldı.

Yetersiz yağışlar nedeniyle hasat mevsiminin kötü geçtiği bazı bölgelerde, halkın gıda krizi ile karşı karşıya kaldığı Etiyopya ve Somali’ye giden İHH ekipleri bölgelerde incelemerde bulundu.

Yetersiz yağışlar nedeniyle kuraklık görülen bölgelerde göletler ve kuyular kururken halkın suya ulaşımı da zorlaşmış durumda. Geneli hayvancılıkla geçinen bölgelerde susuzluk  hayvan stoklarının azalmasına ve hasat döneminin de de verimsiz geçmesine sebep oluyor. Yaşanan kuraklığın halkı gıda krizi ile karşıkarşıya bıraktığı Etiyopya’da durum kritik seviyeye gelirken beklenen yağışların düşmemesi halinde durumun daha da kötüleşmesinden endişe ediliyor.


Bölgeye ulaşan İHH ekipleri kuraklıkla ilgili bölgede çalışmaya ve durum tespiti yapmaya devam ediyor. İlgili ekibimizin raporları doğrultusunda bölgelerde yardım çalışmaları devam edecek.      









MEDYA ERMENEK YAZARLARI
HTML Hit Counter Bu Sayfanın Tıklanma Sayısı
Free Counters Kaç Bilgisayar Üzerinden Giriş Yapıldı
DİKKAT!Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen yazara ve yorumcuya aittir.

Paylaş

İLGİLİ HABERLER

İleri
« Önceki
Önceki
Sonraki »